Audi Carbon Ski

De Audi Carbon Ski is eigenlijk nog een concept. Wolfgang Egger begon een tijdje geleden aan het idee om een ski te maken van koolstofvezel, en zocht samenwerking met de skispecialisten van Head. De ski is ontwikkeld in het Audi Concept Design centrum in München.

De ski van koolstofvezel houdt lagen aluminum en titanium vast en heeft een houten basis. Niet helemaal carbon dus. Maar zo ziet het er wel uit. Natuurlijk is het een lichtgewicht. Met een lengte van 170 cm is het gewicht 1.550 gram, ongeveer 200 gram lichter dan een vergelijkbare ski. Het koolstofvezel materiaal zorgt voor een optimale stijfheid en minimale torsie. Bovendien is de demping uitstekend. Blijkbaar goed genoeg om er de Audi filosofie ‘Vorsprung durch Technik’ aan te hangen.

Klanten konden de ski testen in januari 2011, tijdens de Hahnenkamm race in Kitzbühel, en in februari tijdens de World Ski Championships in Garmisch-Partenkirchen. Eén van de lastigste onderdelen in het proces is het bepalen van het aantal lagen carbon en de specifieke hoek van de vezels. Als alles lukt, krijgt de skieër een  ongekende grip op moguls en andere ongelijke ondergronden.