Audi A6 Allroad

De Audi A6 Allroad is een soort opgestoerde A6 Avant, een stationwagen dus. Dat is immers de meest praktische carrosserievorm. Om er een allroad van te maken werd de auto 6 centimeter verhoogd en zijn kunststof zijstukken op de spatbordschermen gemonteerd. Niet naar ieders smaak, maar het hoort nu eenmaal bij dit type auto.

Motoren
Er zijn alleen maar dikke motoren leverbaar. Dat is lekker, maar het kost ook wat. Als u van benzine houdt is er de 3.0 TFSI V6 motor met 310 pk en 440 Nm. De 3.0 TDI V6 dieselmotor wordt aangeboden in drie varianten. De minst getunede variant heeft 204 pk, de middelste 245pk en het topmodel maar liefst 313 pk. Alle motoren krijgen een automaat met dubbele koppeling en zeven versnellingen. Alleen de sterkste diesel wordt voorzien van een andere bak, want naar verluid ligt het koppel van de 313 pk TDI met 650 Nm te hoog. Zoals het een allroad en een Audi betaamt hebben alle modellen quattro vierwielaandrijving.

Carrosserie
De carrosserie is met een lengte van 4,94 meter, een breedte van 1,90 meter en een hoogte van 1,47 meter niet veel groter dan de normale A6 Avant. Maar dat is nog altijd een forse maat voor een Nederlandse parkeergarage. Door het gebruik van veen aluminium onderdelen is de auto wel aanzienlijk lichter geworden ten opzichte van zijn voorganger.

Interieur
Met de luxe aan boord zit het wel goed. Progressieve led-lampen zorgen dat er altijd voldoende licht wordt uitgestraald. Het dashboard is natuurlijk dat van de A6, en dus bijzonder fraai. Vooral wanneer u voor het optionele hout kiest. In de nieuwe cockpits verschijnt het 8 inch display uit het dashboard. De navigatie heeft een touchpad en stemherkenning, en de auto kan worden aangesloten op internet voor toegang tot onder meer Google Earth. Via een WLAN dient de Allroad als internethub voor de inzittenden. Er komt een head-up display dan informatie op de voorruit projecteert. Het interieur wordt gebaad in subtiel LED licht en de stoelen kunnen worden voorzien van ventilatie en verwarming. Natuurlijk is ook een panoramisch glazen dak mogelijk. Als u maar betaalt.

We kunnen de Audi A6 Allroad Quattro in het voorjaar bij ons verwachten. Maar misschien ligt er toch nog ergens sneeuw. In Noorwegen of zo. Daar moet u dan heen.

2 gedachten over “Audi A6 Allroad”

Reacties zijn gesloten.