ARB bullbar voor Grand Cherokee

ARB bull bar voor Jeep Grand CherokeeWanneer nieuwe modellen op de (Australische) markt komen duurt het meestal niet lang voordat ARB er een bullbar voor maakt. De laatste tijd zijn customised bull bars ontwikkeld voor de Jeep Grand Cherokee, Holden Colorado 7 en Nissan Y62 Patrol.

Net als alle ARB deluxe bull bars zorgen ook deze weer voor een formidabele bescherming van de voorzijde van de auto. Zij zijn voorzien van ARB’s  omhoog gevouwen ‘vleugels’ die zorgen voor optimale sterkte en een goede inloopohoek. De bull bars zijn geschikt voor gebruik met en zonder lier, maar zij ondersteunen sowieso de elektrische lieren van Warn, Magnum, Bushranger en Smittybilt . Bovendien zijn zij compatibel met de air bags. Alle bull bars zijn voorzien van een poedercoating met de optie om een kleur te kiezen. Er zijn twee Hi-Lift krikpunten aanwezig, als ook bevestigingen voor antennes en extra lampen.

Jeep Grand Cherokee
De bumper voor de nieuwere 2011 tot 2013 Jeep Grand Cherokees past op alle motoriseringen en uitvoeringen van de WK2 Grand Cherokee. De bull bar houdt rekening met met bumperprofiel van de auto, de (kop)lampen en de parkeersensoren. Een uitgebreid testprogramma zorgt ervoor dat de bumper zeer sterk is, lang mee gaat en een verbetering van de inloophoek tot gevolg heeft.

Nissan Patrol
Naast de al bestaande ARB deluxe en Sahara bars voor het Y62 model komt ARB nu met een versie voor de Australische uitvoering van deze auto. Ontwikkeling was nodig om geen problemen te krijgen met Nissan’s Forward Collision Warning System (radar), parking sensors, camera en koplampwissers. De versies zonder radar kunnen gebruik maken van een lier. Ook is gezorgd voor een goede onderbescherming.