ARB achterbumper voor Jeep JK

De Australische off-road specialist ARB heeft een nieuwe achterbumper ontwikkeld voor de Jeep Wrangler. De stalen bumper is beschikbaar voor zowel het nieuwste model, de JK, als de oudere TJ en YJ.

De achterbumper is relatief licht en beschermt de kwetsbare achterste delen van de carrosserie. De terreincapaciteiten van het voertuig nemen toe, onder meer doordat de ‘vleugels’ iets naar boven zijn gericht.

De bumper is gemaakt van 3mm laser gesneden staal en beschikt over twee sleeppunten voor bevestiging van een lier of sleeplint. Er is nagedacht over punten voor een hi-lift krik: 4mm stalen plaatjes zorgen ervoor dat het hele voertuiggewicht op de krik kan rusten zonder dat de boel verbuigt.

Tot slot is de montage van een wieldrager voor het reservewiel mogelijk. Dit is nodig wanneer de Wrangler wordt uitgerust met grote banden (zo vanaf 35 inch), omdat de standaard montage van het reservewiel op de achterdeur dat gewicht niet meer aan kan. Een uitermate goed doordachte bumper dus.

Zoals gebruikelijk is het ARB product afgewerkt in poedercoating. Klanten kunnen op speciale bestelling een kleurcode meegeven. Bezoek uw ARB dealer voor meer informatie!