Adventure trailer van Nederlandse bodem

Robertson Outback Offroad TrailerNederlanders zijn innovatief en ondernemend. Zo is er sinds 2010 een speler bij gekomen op de vakantiemarkt. Robertson Outback is de naam van een nieuwe Adventure Trailer, ofwel Offroad Trailer.

 De meeste soortgelijke trailers worden geïmporteerd uit Australië, Amerika of Zuid-Afrika. Stuk voor stuk landen waar het vrij kamperen en rondreizen in menig bloed stroomt en waar de landen zich er ook goed voor lenen. Maar dat wil niet zeggen dat in Europa niet gekampeerd kan worden met een dergelijke trailer. Nederlanders zijn juist bij uitstek kampeerders en er zijn nog steeds avonturiers onder ons die er graag veel op uit trekken of zelfs overland reizen maken. Het is dan ook niet vreemd dat juist uit Nederland een nieuw product op de markt is gekomen… een Adventure Trailer met zeer goede bodemvrijheid, een lange dissel en naar wens op te maken.

De “Nomad” is het eerste type trailer dat op de markt gekomen is, maar zal zeer zeker niet de laatste gaan worden. De “Nomad” is een kleine trailer met een daktent van het merk “Hannibal” uit Zuid- Afrika. De trailer oogt klein, maar is vooral voor hen die veel op uit trekken en korte vakanties houden bij uitstek geschikt voor dit soort doeleinden. De meeste mensen hebben al een ruime (terrein-)wagen waar de koelkast in gezet wordt en andere belangrijke zaken in kisten gestopt worden. Om juist de extra vakantie spullen mee te kunnen vervoeren, is de “Nomad” bedoeld en bovendien kan er op de trailer zelf geslapen worden. Het scheelt enorm aan verstookte brandstof om geen spullen meer op je dak te hebben en daarnaast breng je het zwaartepunt van het voertuig weer terug naar standaard door geen spullen meer op het dak te vervoeren.

De “Nomad” bied berging uitkomst en juist doordat de hoofdunit op twee plaatsen bereikbaar is, maar ook twee extra zij-units heeft, is deze zeer flexibel in te delen. De “Nomad” staat hoog op de wielen (bodemvrijheid van ruim 40 cm) en heeft de absolute vrijheid om achter het voertuig tussen krappe straatjes, bospaden, begroeiingen of door onverharde open gebieden getrokken te worden.

Robertson Outback Offroad Trailer met tentDe trailer is zeer licht (slechts 340kg) en is gemakkelijk om mee achteruit te rijden. Een soort impactconstuctie rondom het chassis is ontworpen om de trailer te beschermen en om op te staan om gemakkelijker je spullen uit de trailer te kunnen halen. De grootte van de hoofdunit lijkt klein, maar is bewust gedaan om de eigenaar de trailer niet al te makkelijk vol kan stoppen met spullen die toch niet nodig zijn 😉 Daarnaast is een te volle trailer een gevaar op de weg en in het terrein en heeft de trailer een eigen kenteken nodig omdat deze boven de 750kg uit komt. Nu kan de trailer met 300kg beladen worden en zit dan onder de 750kg grens. Aan de sterke torsie as zal het niet liggen, want die kan wel 1350kg aan. Wat wij missen is echter een NATO koppeling, maar Robertson Outback verzekerd ons dat een bolkoppeling voldoende is voor wat de meeste mensen ondernemen. Desgewenst kan er wel een NATO gemonteerd worden.

Het team achter Robertson Outback is druk bezig met de ontwikkeling van accessoires zoals een RecoBag; een tas op het reservewiel om sleeplinten e.d. mee te vervoeren of als vuilniszak tijdens het kamperen. En een privacyscherm voor rondom de trailer, dat ook als windscherm kan voldoen, en een luifel om relaxed onder te kunnen zitten of koken.

Voor meer informatie en prijzen: surf naar www.robertson-outback.com.

Een gedachte over “Adventure trailer van Nederlandse bodem”

Reacties zijn gesloten.