G55 AMG stopgezet voor 2012

Op het  Amerikaanse AMG Private Lounge forum was vanavond een chatsessie met medewerkers van AMG. Het forum is alleen geopend voor bezitters van een Mercedes-Benz AMG model. Tijdens de chat kwam een voor ons interessant nieuwtje aan het licht: De G55 AMG wordt voor het modeljaar 2012 niet meer gemaakt.

De letterlijke tekst van de vraag was (vertaald naar het Nederlands): “Bedankt voor het hosten van deze avond. Zijn er kansen dat de nieuwe, meer efficiënte krachtbron zijn weg zal vinden naar de G-klasse?”

Het antwoord van AMG (natuurlijk ook vertaald) was: “Met die carrosserievorm? Efficiënt? Okee, grapje. We zullen het moeten afwachten. De G55 wordt voor het modeljaar 2012 stopgezet.”

De vraag is natuurlijk wat dit betekent. Het einde van de G-klasse als AMG model? Of toch de komst van de nieuwe 5.5 liter Biturbo V8 naar onze geliefde zeecontainer? Of wellicht een V12, dus een G65 AMG?

Op dit moment wordt de ’63’ motor, wat eigenlijk een atmosferische V8 van 6,2 liter is, uitgefaseerd. Hij zal alleen nog te vinden zijn in de C63 AMG en de daarvan afgeleide coupé. De E-klasse, CLS, CL en S krijgen of hebben al een nieuwe 5,5 liter V8 met twee turbo’s. Het vermogen hiervan ligt rond de 525 pk en het koppel is 700 Nm. Meer dus dan voorheen, terwijl het verbruik aanzienlijk is afgenomen. Overigens blijven deze AMG’s de aanduiding ’63’ houden. Een auto als de nieuwe CLS 63 AMG heeft dus toch de 5,5 liter Biturbo motor.

3 gedachten over “G55 AMG stopgezet voor 2012”

Reacties zijn gesloten.