4de generatie Lexus RX voor het eerst in Europa

Lexus RX 2015Lexus presenteert op de IAA Frankfurt Motor Show 2015 de volledig nieuwe Lexus RX voor het eerst aan het Europese publiek. Ook de vernieuwde Lexus GS maakt op de Duitse autoshow zijn Europese debuut. Verder staat tevens de Lexus RC 300h in de schijnwerpers.

De Lexus RX is de meest verkochte Lexus van allemaal. Sinds Lexus in 1989 op de markt kwam, zijn er wereldwijd ruim 2,2 miljoen exemplaren van verkocht. Van elke tien verkochte Lexus modellen zijn er drie van het type RX. De vierde generatie die Lexus in Frankfurt laat zien, kent scherpe lijnen en daardoor een heel herkenbaar design. Het weldadige interieur is luxer en ruimer dan voorheen. En uiteraard is ook de nieuwe Lexus RX voorzien van de karakteristieke ‘spindle’ grille die elke huidige Lexus onderscheidt.

Extra actieve veiligheid
De Lexus RX is uitgerust met een geoptimaliseerde Full Hybrid aandrijflijn met 3,5-liter Atkinson-V6. Samen met de elektromotoren realiseert de Lexus RX een systeemvermogen van ruim 300 pk. All Wheel Drive (AWD) is standaard. Het uitgebreide Lexus Safety System+ zorgt voor extra actieve veiligheid.

Ook voor de vernieuwde Lexus GS is op de IAA een Europese première weggelegd. Hetzelfde geldt voor de supersportsedan Lexus GS F, met zijn atmosferische V8-benzinemotor van 477 pk.