3.0 V6 diesel voor Discovery 4

De Land Rover Discovery 4 krijgt een nieuwe ‘ basis’ diesel. De bekende 2,7 liter TDV6 maakt plaats voor een schonere en sterkere 3,0 liter TDV6. De motor is afkomstig uit de Jaguar XF. In de Disco levert de nieuwe dieselmotor 211 pk. Dat is 21 pk meer dan voorheen. Ook is de krachtbron 80 Nm sterker en is de uitstoot gereduceerd tot 244 gram CO2. De motor wordt gekoppeld aan een zestraps automaat met CommandShift-functie voor handmatig schakelen.

Een sterkere dieselmotor met 245 pk heet nu SDV6.

Er is nog meer veranderd aan de Discovery 4, zelf de opvolger van de Discovery 3. Het Terrain Response is uitgebreid met een helling acceleratieregeling en een helling startassistent. Ook zijn er vier nieuwe lakkleuren en staat de auto op 19 inch velgen en bijpassende banden. De prijs is helaas ook weer gestegen. De Discovery kost nu vanaf € 74.900.

Heeft u dat liggen, dan is de vernieuwde Discovery vanaf nu te bestellen en in het vroege najaar te leveren. Heeft u dat niet liggen, dan is de grijs kenteken versie wellicht een idee. Zonder de moordende BPM en BTW kost de auto nog maar  € 43.986.