Greenlaning

Greenlaning is een prettige, sociale en verantwoorde manier om met uw terreinwagen of SUV in de natuur te rijden. Het concept is afkomstig uit Groot-Brittannië, waar veel oude weggetjes liggen die dorpjes of gebieden met elkaar verbinden en die nooit geasfalteerd zijn. Burgers hebben op deze wegen recht van overpad (controleer vooraf of dat ook voor gemotoriseerd vervoer geldt). De wegen zijn vaak in slechte staat, modderig of vol keien, maar dat is voor de terreinrijder natuurlijk juist de uitdaging.

Greenlaning

Bij Greenlaning rijdt u over openbare wegen die meestal niet bestraat zijn. Onderweg komt u mogelijk boeren of recreanten tegen, en daar houdt u dus rekening mee. Naast de weg rijden en crossen is absoluut uitgesloten. Weet u zich te gedragen, dan kunnen nog vele 4×4 liefhebbers van een schitterende route door de natuur genieten.

Nederlandse Greenlaning specialist

De Greenlaning specialist voor Nederland en België, Mercator Experience, bestaat al vele jaren en is recent onder andere leiding gekomen. De nieuwe mensen zijn Arno Beek en Felix Clercx. Zie voor meer informatie de Facebook pagina, https://www.facebook.com/mercatorexperience.

Greenlaning in het buitenland

Mudplug, een Engelse organisatie die greenlaning in Frankrijk organiseerde, bleek na 11 jaar niet meer rendabel. Nog wel actief is de Engelse Greenlane Association.

Geef een reactie

SUV's, terreinwagens en avontuur